Spelarintervju: Daniel Galbraith

Intervju med vår egna super-dansk.
Namn: Daniel Galbraith
Ålder: 20 år i April, (1991 04 03)
Född: Vojens, Danmark
Familj: Mamma Lisbeth, Pappa George & bror Patrick.
Smeknamn: Mads, Preben, Daniöl, Tissemand, Lill-Patrick, Dansken, Pölsen, Imme och Morten.

Daniel, Berätta lite om din uppväxt?

- Jag föddes i byn Vojens på södra Jylland i Danmark. Där gick jag i skolan och spelade hockey. Började spela hockey ungefär samtidigt som jag lärde mig att gå. Kommer nämligen från en hockeytokig familj. Pappa George gammal hockeymålvakt och brossan Patrick är målvakt i Leksand. Men jag började spela hockey i Vojens i alla fall och där tog karriären fart. Efter några säsonger i Vojens Junior lag bestämde jag mig för att pröva på lyckan i Sverige. Började på hockeygymnasiet i Tingsryd 2008 med spel i J-18 Elit södra. Hockeyn gick bra och så, men så var det skolan också. Jag valde att läsa en teknik linje på Wasaskolan som visade sig vara en ganska krånglig linje. Men efter mycket slit och plugg så löste det sig bra. Språket var svårt i början men jag lärde mig snabbt att prata och skriva. Fick snabbt nya kompisar här i Sverige och det var tur det, annars hade det varit drygt här. Just nu har jag ett halv år kvar till studenten och det känns skönt men ändå sorgligt.

Hur ser ditt boende ut?

- Jag bor i en källare här i Tingsryd. Är inte så illa som det låter, trivs faktiskt riktigt bra där. Just nu delar jag källaren med Rumänen Roberto Gliga och det funkar bra. Vi har gemensamt kök, badrum och bastu med varsitt rum. Roberto sitter bara inne på Facebook ändå, haha. Innan bodde Rasmus Letterkratz här och vi gick även i samma klass. Riktigt tråkigt att han flyttade hem.

Hur är hockeyn här jämfört med dansk hockey?

- Hockeyn i Sverige är riktigt bra och det är stor skillnad på J-20 i Sverige jämfört med Danmark. Vi har många fler matcher här i Sverige. I Danmark spelar vi mot färre lag och mindre matcher, det gör att hockeyn blir mycket bättre i Sverige och tempot är högre.

Hur ofta är du hemma i Danmark?


- Jag är inte hemma så ofta, då jag måste resa 5-6 timmar med tåg och med mycket hockey på schemat blir det tufft med tid.

Saknar du aldrig dom här hemma?

- Visst saknar jag mina kära där hemma i Danmark ibland, men jag klarar mig bra här.

Vad tycker du om skolan?

- Skolan är bra. Det var också därför jag gärna ville spela i Sverige. För i Danmark har vi inga "seriösa" hockeygymnasium. Dock har vi lite för mycket prov i bland, men brukar fuska lite med Sebban så det brukar lösa sig till slut ;).

Vad händer efter studenten?

- Jag hoppas att jag kan få ett kontrakt med A-laget hemma i Danmark och ska studera vidare.

Är det stor skillnad på Sverige och Danmark?

- Jag trivs riktigt bra i Sverige. Det är inte så stor skillnad på Danmark och Sverige. Det samma kan man säga om Tingsryd och där jag kommer ifrån, Vojens. Så jag känner mig ganska mycket som hemma hela tiden.

Övrigt: Jag har den sjukaste magen, vet inte varför alla säger det men det är nog positivt. Farsan har även stått några matcher för New York Rangers i NHL. Har även den snällaste hunden där hemma, Buddy. En golden retriver som är 6 år. Älskar mammas hemlagade mat. Det bör tilläggas att Daniel är läskigt lik en artist från vårt andra grannland, Norge. Det är ingen mindre än Alexander Rybak! Det hade man kanske knappt gått miste om?!

5 Snabba frågor till "Dansken"

Pölse eller Falukorv? - En riktigt smarrig röd pölse!
Mariestad eller Tuborg? - Tuborg så klart!!
Brunetter eller blondiner? - Spelar ingen roll.
Sverige eller Danmark? - Danmark men Sverige ligger tät bakom.
Källare eller lägenhet? - Har inget emot källare med en fin lägenhet är bättre.
Vill tacka "Preben" för intervjun // Torstenspågar!

Glömska

Jaha... Här ligger man lite smått utslagen. Har fått magkatarr eller något, ont har jag iallafall. Så jag har både varit hemma från skolan och från träningen (inte vanligt att det blir både och, träningen går ju i första hand!). Har myst i min kära säng och kollat på Jaktlust. Synd om mej ja.... Men nog om det!

Vi har ju glömt att presentera vårt nyförvärv i J20! Legendaren Sebastian Nykvist har återvänt till Tingsryds AIF efter tre säsonger med seriekonkurrenten Södertälje. Under dessa tre åren har lille Basse vässat dialekten till det lite brattigare stuket, men det dröjde inte länge innan han försökte ge sig på skånska av någon anledning. Kanske för att han känner att han behärskar dialekten? Borde bero på det, låter som att han aldrig har pratat på något annat sätt!
Vi hälsar Basse varmt välkommen, känns som att han kommer förstärka truppen väldigt mycket."Jävla Scooterraggare" - Bara ett lite roligt skällsord...

I morgon gäller det!

Dagen började med ett skönt ispass. Därefter var det gym som gällde. Ganska ointressant eller hur ? Därför snackar vi om något annat. I går kom Sebbans cykel till sin rätta och det är inget mer med det. Den misstänkte förnekade brottet liksom domarna, så det blev inget straff. Vi får se det på den ljusa sidan, cyklen är ju tillbaka och det är huvudsaken. Dock kommer gamla Bettan aldrig vara sig lik igen..äsh palla bry sig när man har Mercan.

Då kommer dagens fråga. Kommer Mercan gå igenom besikningen i morgon? hmm..Klart hon klarar det. X-antal år på nacken och aldrig varit finare. Eller? Fortsättning följer!

Albin ligger hemma och är sjuk, eller det är i alla fall vad vi har hört. Hoppas han frisknar till snart så han inte hamnar efter ännu mer i skolan. Vi har liksom inte slutat skolan än Abbebabbe, ett halv år kvar seddö.

I morgon förväntas en spelarintervju från fjärran östern eller västern. Ni får själva läsa det i morgon. Måste kila nu träning på schemat. Hejdåhej!

Några Look a LikeAlbin Eriksson                            Zach Galifianakis


Axel (Albins polare)               Ludde (Sebbans polare)

Alex Störner (Albins polare)                           Clarke Duke

 


"Tissemand" - Prebens ensak

 

 


Nyheter och cykelstöld

Hej på er!

Vi har spelat två matcher denna helgen. Men eftersom vi har några nyheter tänkte vi ta dom först.

Vi kommer inte lägga ut några större matchrapporter längre, det kan ni läsa om i tidningen eller på Taifs hemsida. Står det ingenstans om matchen kommer vi skriva några rader, men denna bloggen kommer handla om vårt liv runt om hockeyn. Det blir faktiskt både roligare som läsare och som bloggare.

Nog om det. Som alla i Tingsryd vet så är det väldigt vanligt med att cykeln plötsligt är stulen... För ett tag sedan blev Sebbans ögonsten stulen och han blev mycket ledsen över denna tragedin. I morse när vi hade tränat med hockeygym och var på väg ut från ishallen får plötsligt Sebban en både positiv och negativ överraskning. Vid cykelstället stod gamla Bettan, det negativa är att den aldrig mer kommer vara sig lik. Den såkallade kidnapparen hade sprayat cykeln svart, tagit bort den heliga korgen och det allra värsta... Haft sin rumpa på sadeln! Vi förstod direkt att det var en förrädare i föreningen. Vi begav oss mot J-18´s omklädningsrum där vi förväntade oss att cykeltjyven satt och jäste efter morgonens ispass. Vi stormade omedelbart omklädningsrummet och förhörde alla. Mot alla odds så hittade vi tjuven! Vi håller inne med namn eftersom vi inväntar ytterliggare förhör och eventuell rättegång.


Äntligen börjar snön rinna bort! Förhoppningsvis hittar jag mina nycklar som jag har tappat nånstans. Det som göms i snö kommer upp i tö! Om ni hittar mina nycklar kan ni höra av er till oss på Torstens Pågar. Det är ungefär 6 nycklar och en liten brun figur på nyckelknippan. Hittelönen är en fika på börjes och ett gratis inträde på en av våra J-20 matcher, som det för övrigt är frivilligt inträde på.... ;)

Om 2-3 månader är jag, Dånge och Jesus (Fransson) klara med jägarexamen! Ska bli skitroligt!

 


"Och hela den här jävla biten...." - Kung J på jägarexamen

 


Gersér tillbaka i bilden!

Nu var det minsann ett bra tag sen jag (Sebban) hittade in här på bloggen. Fast det kanske ni har tyckt vatt skönt.  Jag tänkte iaf berätta lite om livet och dylikt. Vi får väl ta att börja med Roadtrippen i helgen som var. Det hela började redan på Fredagen med en ljuvlig bussresa till Södertälje. 6 timmar i buss med Solsidan, rövsvett och hemlängtan kan det bli bättre? Nä så illa var det inte riktigt..Resan gick bra och vi var framme i Södertälje vid 5 tiden och då var det incheckning på Scandic skogs****. Mycket fräscht hotell måste jag säga. Indelningen av rummen blev bra och fick sova med Dansken, Macke och Andy. Tur att man slapp PetterDångeFransson rummet! Det hade ju blivit urballat till 100!
På lördagen var det match mot Södertälje och det slutade med vinst. Första borta vinsten på sässen. Bättre sent än aldrig. eller vad är det man säger ? Söndagens drabbning var mot Huddinge som resulterade förlust men vi spelade hyfsat bra ändå. Efter matchen fick vi reda på att Huddinge hade"fuskat" med för många överåriga spelare och det lutar åt att vi kanske vinner det matchen pågrund av det. Allt kan hända i hockeyn.

Nog om hockeyn...
Nu är det mindre än ett halv år kvar till studenten och det känns magiskt. Men frågan är, vad händer sen? Ska man plugga vidare, jobba eller bara chilla? Äch det märker man.
I September blev Jag, Petter och Albin utsedda till att anordna studentfesterna till skolans 3or och det har ju gått lite så dära, i alla fall om man frågar oss. Det kanske inte var vår grej riktigt. That´s life. Vem behöver studentfester egentligen? Duktigt överskattat!

Vad har egentligen hänt med Torstenspågar under senaste tiden? hmm, låt se..
Albin har gått igenom en stor förvanling, från Douchebag till värsta "snobb-braten". Petter och Fransson har börjat med något som heter jakt eller något sånt. Vad ska det vara bra för egentligen?  Själv har man fått ryktet som tråkig,sur toffel. Vet inte om det är så värst bra men jag tar det med en klackspark..

Övrigt?
Mattias Bohman har klippt av hela sitt ruffs och ser nästan mänsklig ut nu, märktes till och med i skolan när hans historia lärare frågan om han var ny i klassen.  Noll koll? - JA
Jag har lovat min kära kompis Preben att skriva ett gott ord om honom, eller så kan ni ju skriva till honom. Hör av er om mer info.
Syrran bad även mig att föreslå hennes "nya" blogg på vår så här kan ni kolla in den om ni vill http://julissh.blogg.se/ Obs hon är 12 år så ge fan i henne, okej?

Tack från Sebban!

 


"Satan vad go han är! " - David Norrman

 Live från bussen

Nu är vi alltså påväg mot Norrland....eller ja... Stockholm! Vi åker inte därifrån utan poäng, vi får se vad Mattias har att säga om det.


Dags för roadtrip!

Hejsan på er alla!

Kan börja med att säga Gott nytt år på er! Hoppas 2011 blir ett oförglömligt år.

Nu börjar tyvärr vårt kära lov gå mot slutet. Bara en helg kvar som kommer att spenderas runt vår kära hufvudstad. Vi åker redan imorgon, fredag. Södertälje är våra motståndare, när vi har spelat den matchen kommer vi troligtvis stanna och kolla på deras A-lag mot Brynäs. Detta är endast ifall vi får tag i biljetter i deras ofta välfyllda arena (ironi). På söndagen drar vi oss österut för att möta Huddinge. Det brukar vara tuffa matcher mot stockholmslagen, men med tanke på att vi har tränat hårt i mellandagarna och dessutom fått tillbaka många spelare från skador och sjukdomar, sen ska vi inte glömma att vi har några nyförvärv!

Imorgon kommer det en liverapportering från bussen med en ev. videointervju!

Nu blir det film på Sebbans nya tv-apparat som han fick i juleklapp.

Vår studentpresent till Johan Dånges syster för ett jädra tag sen bestod av fina bilder. Snart är det vår tur!


 


 

"Din jävla jävel" - Säger bara Hata Göteborg....

RSS 2.0