Första Advent och Seger!

Julen börjar knacka på dörren trots att det spöregnar ute. Känns riktigt konstigt när tiden går så fruktansvärt fort, har nämnt det ett antal gånger men det är värt att ta upp ännu en gång. Det har varit en dramatiskt vecka för Tingsryds J18, en hel del positiva händelser, men även en del tråkiga.
Eftersom svininfluensan härjar i våra regioner nu har vaccinationen varit högaktuell och många har blivit sjuka pga sprutan. Men den absolut mest tragiska händelsen inträffade i onsdags på hockeygym, självklart var det tvunget att hända på vår "egen tid" där vi får göra vad vi vill. Så Albin och ett gäng till spelade lite plojmatch i zonen då han plötsligt fick en brutal tackling av Måns Hermansson. Resultatet blev ju som sagt ett avbrutet ben och ett avslitet ledband. Tråkigt som bara den!

Men det har ju faktiskt hänt roliga saker denna veckan också. Vi har spelat två seriematcher varav en var delvis DM-semifinal, eftersom ismaskinen gick sönder när vi skulle spela DM i Alvesta.
Första matchen var mot Nässjö. Vi gör en hyffsad match rakt igenom, men det är lite tråkigt att vi har tappat slutet på perioderna ofta. Det skedde som tur väl var bara en gång i denna matchen så vi kunde vinna med 5-4 tillslut, och det kändes riktigt bra! Idag var vi nere och hälsade på Percys Pågar, (Malmö Redhawks), och vi var taggade till 1000. Det kändes redan innan matchen att vi var lite extra taggade, och det märktes verkligen i matchen. Vi ledde med 2-0 inför andra perioden och vi hade riktigt bra fart på grillerna. Tyvärr kunde Malmö göra en kvittering i slutskedet av andra perioden, då gjorde de två mål inom loppet av en och en halv minut. Det var såklart lite snöpligt men vi lät oss inte ge vika för det! I tredje kunde vi nämligen göra 3 mål varav ett i tom kasse. Matchen slutade alltså 5-2 till oss tigrar, mycket skön seger måste vi säga! Nu ser vi fram emot en ny vecka med hård träning och tuffa matcher. Vi får hoppas på full pott ännu en gång.

Veckans Rost: I veckan mötte vi som sagt Nässjö HC och de uppträdde minst sagt rostigt! Onödiga slagsmål och en jävla massa snack med domaren hör hemma i J18 Div.2 och inte i Elit. Håller inte Nässjö.....Dags att höja er? Svar: JA!

Veckans Grus: Ganska givet att veckans grus ska gå till Albin. Har skrivit en hel del om det redan, men för er som inte orkar läsa de långa texterna så kan jag berätta att han har brutit benet och slitit av ett ledband. Detta gör att han är borta i 6 veckor. Riktigt tråkigt!


Måste ju vara att vår käre vän Jonathan "Lasse" Lindgren var och kollade på vår match mot Nässjö för att sedan stanna och snacka lite. Uppskattades väldigt mycket!

För er som inte vet så flyttade Lasse till Tingsryd för att gå hockeygymnasiet här. Men pga vissa anledningar så hoppade han av hockeygymnasiet och flyttade till Nybro som ligger han varmt om hjärtat. Hoppas du kommer hit igen och hälsar på oss!

Eftersom vi var i Malmö idag så var ju denna väldigt passande!

 

//Petter "Håkan, Clabbe"

"Svin svin svinelisvin svin svin svin svin svin svin svin!"

 


Day before gameday.

Nu sitter vi här igen, (hos Petter), det är kallt och dystert där ute. Anton sitter där ute i soffan grusar medans Petter sitter och slirar på sin gura. Imon är det gameday, Malmö borta (Percys pågar). Det blir en tuff och mycket viktig match för vår framtid. Antigen kommer vi steget närmare J18-allsvenskan eller så blir det blir det kvala nedåt med äckel-lakers och rostiga Nässjö. Så imorgon gäller det. Om Petter spikar igen i morgon och Dånge fortsätter producera så ska det nog gå vägen. Dånge gjorden noterbart 2 assist i den föregående matchen mot Nässjö.

I Onsdags skedde det en tragisk sak i ishallen, och nej Petter hade inte dåligt slipat, men däremot fick vi ännu en spelare på skadelistan. Denna gången var det lite extra tråkigt eftersom att det var stommen i Torstens Pågar som skaudade sig. Våre lille spillevink Albin "SniperN" Eriksson blev hårt tacklad av en brutal 93a på träningen. Albin landade olyckligtvis på sin egen fot, hur nu man kan lyckas med det. Hans ben gick itu och ledbandet gick av. Så nu är vår lille vän hemma i Skanör/Falsterbo och myser med mor och far. Vi hoppas att han snart kommer tillbaka till byggden och på isen!

//Sebban


 

"ROOOMPAAA!"

Äkta TAIF J18-fans!

Det är alltså två riktiga J18-fans som ni ser på bilden, de är även två kära klasskamrater till mej och Andreas. Våra lektioner kan bli ganska långtråkiga och då gäller det att liva upp stämningen lite med att tex. fråga om någon vill vara med i våran blogg. Då brukar det ju självklart bildas köer till oss med kameran, och den här gången lyckades Anna och Amalia ta den platsen! Sen hade vi ju en person som inte ville vara med på bild (den enda), och det var Hanne. Tråkigt att hon dissade oss faktiskt...

Anna & Amalia

 

Gött med Hockeygym imån klockan 9. Sen lagträning på det nästan direkt efter med en eller två timmars vila emellan. Bara att bita ihop och träna! Vi ska ju bli bäst, eller hur?;-)

 


//Petter "Håkan,Clabbe"

Eré koooooooooo!?

 


Summering av veckan!

Tjejna! Nu har det gått nästan en hel vecka sedan vi bloggade senast. Vi har alltså inte bloggat sen sist, haha. Därför tycker vi att det är dags för en stor summering av veckan samt Veckans Rost&Grus och annat smått och gott.

Vi har tränat ganska hårt denna vecka och spelat 2 matcher, som vanligt. Första matchen ställdes vi inför Mariestad på hemmaplan. Vi hade alla förutsättningarna med oss, men när matchen hade nått sitt slut stod det 3-4 på resultattavlan. Vi gjorde en usel match och har bara oss själva att skylla. Att spela nonchalant mot lag som vi i vanliga fall ska slå håller inte överhuvudtaget och vi tror de flesta håller med. Men vi glömde matchen och körde vidare för att kunna ladda upp mot nästa match på lördagen. Då åkte vi upp till Göteborg för att möta Frölunda i Frölundaborg. Oddsen var emot oss sedan förra gången vi mötte dom, (förlust med 10-1), och även denna gång blev det att åka hem utan poäng i bagaget. Vi förlorade med 6-2...Man kan inte sitta kvar i bussen när man ska spela ishockey. Redan efter 11 sekunder ringde det i vårat mål, men vi tycker att vi kom in lite mer i matchen i 2:a perioden.

Nåja. Nog om hockey, nu är det dags för att utse veckans olika benämnelser!




Vi har valt att utse vårat eget lag till Veckans Rost för vår extremt dåliga prestation. Det är dags att vakna och verkligen visa att vi kan spela bra hockey. Så nu är det dags att ta oss i kragen och slå Nässjö i DM-semifinalen / seriematchen på Torsdag!

Veckans Grus var inte alls svårt att komma på. Vår käre Dennis Ask-Persson har lämnat Tingsryds AIF. Riktigt tråkigt besked, eftersom han är en riktigt urballad och skön typ. Han ska nu spela i sin moderklubb Nybro Vikings istället. Det bästa minnet av Dennis är när han kysste Albin på munnen, och även när han sa "Eré Nyspulllvö?" till Petter. Vi önskar honom lycka till i framtiden och hoppas att vi ses på nyår! Vi ses i dimman;)

Veckans utropstecken är utan tvekan Johan Dånges första mål i J-18 Elit! Efter en och en halv säsong släppte äntligen måltorkan. Johan Dånge säger själv: "Det är ju skönt att jag har kommit ur min svacka nu iallafall".
Vi ger Johan ett stort GRATTIS, och förväntar oss självklart fler mål!





Vi diggar verkligen Ledin...

 


//Petter "Håkan, Clabbe", Sebastian "Sebban", Andreas "AndyPandy"



Eh Sepphe mä ä ALA-MÄ-KHI!

 


Intervjuer Forts.

Här kommer fortsättningen på intervjuerna!

Andreas Persson




Namn: Andreas "Andypandy" Persson
Ålder: 17 år
Hemstad: Landskrona (Sveriges svar på Detroit)
Moderklubb: Lejonet
Position: Högerforward
Civilstånd: Stolt singel

Tjena Andreas, hur kommer det sig att du hamnade på Tingsryds Hockeygymnasium?
- Jag hade hört att det var ett bra hockeygym i Tingsryd, så jag sökte hit på vinst eller förlust. Kom in efter många om och men. Så nu sitter jag här på gods och äter glass och njuter av livet.


Vad ser du för fördelar och nackdelar med att bo helt själv i en lägenhet?
- Fördelar med att bo ensam är ju att man slipper morsans och farsans ständiga tjat. Skönt att kunna ha ett eget ansvar, och stort ansvar leder ju till makt. Så snart tar jag över hela Tingsryd/Världen!!! Nackdelarna är ju självklart att diska och tvätta, sen att hämta ungjävlarna på dagis är hyffsat jobbigt. Stiga upp på morgonkvisten ligger ganska högt upp på listan också.

Har du hittat din själsfrände här i Tingsryd än?
- Nej, ingen lever upp till mammas förväntningar.

Vad gör du om 5 år?
- Jag hoppas jag lever på min hockey såklart, annars lever jag nog på flaskan (höhö). Nämen nämen...Startar kanske eget inom någon meningslös arbetskategori.

5 snabba frågor:

Sommaren eller vintern?
- Sommaren 26 timmar om dygnet och 8 dagar i veckan.

Hemmakväll eller utgång?
- Utgång ofc.

Helcompa eller trä?
- En riktigt gó trästicka slår (av) allt och alla.

Tuggummi eller hundbajs? (Andreas hatar tuggummi fruktansvärt mycket)
- Varken eller, eller måste jag svara?

Mål eller ass?
- Kvittar, bara jag får poäng. ALLTID 2:a assist.


Sebastian Gersér





Namn: Sebastian "Sebban" Gersér
Ålder: 17 år
Hemstad: Ronneby
Moderklubb: Krif Hockey
Position: Det tränaren tycker
Civilstånd: Snigel

Tjena Sebban, du har flyttat många meter hemifrån. Hur känns det att lämna mor och far?
- Det känns stabilt och jag klara mej väldigt bra själv. Har Albin dörr i dörr så om jag behöver hjälp med något så är det bara att knacka på, det är skön-t.

Vad tyckte du om Taif innan du flyttade hit?
- Jag tyckte väl egentligen ingenting, Taif är ju Taif. Vi (Krif) hade ganska svårt för Tingsryd när vi mötte dom, det kanske berodde på att dom hade han den duktige backen Oliver Ekström-Larsen....

Du menar Oliver Ekman-Larsson...?
- Ja så kanske han hette...

Hur funkar det med skolan?
- Jag går Teknik, och favoritläraren är såklart Kjell. Allt funkar riktigt bra och jag trivs bra klassen.

Vad gjorde ni egentligen i Kallinge i livet före Tingsryd?
- Vi körde trimmade mopeder, snusade lössnus och hängde utanför Willys. Det var ungefär så veckorna såg ut.


5 snabba frågor:

Ronneby eller Kallinge?

- Ronneby

Karlskrona HK eller Olofström "Steelers"
- Det är vi som é KHK!

Paradise hotel eller Mammas pojkar?
- Vad är det?

Börjes eller Ica?
- Förlåt Erling....men jag måste säga Ica där.

Mål eller assist?
- Mål såklart?

Med det tackar vi även Andreas och Sebban för en härlig intervju!

Den efterlängtade intervjun!

Nu äntligen börjar de efterlängtade intervjuerna! Vi börjar med Albin och Petter.


Albin Eriksson





Namn: Albin "Schmeeken" Eriksson
Ålder: 17 år
Hemstad: Falsterbo
Moderklubb: Malmö Redhawks
Position: Offensiv Center / Bänken
Civilstånd: Singel

Tjena Albin, hur kommer det sig att du hamnade på Tingsryds Hockeygymnasium?
- Min polare Fabian Lundh skulle söka hit till en början och hans fader Stefan "Lillis" Lundh rekommenderade detta hockeygym. Så det slutade med att jag sökte hit.


Hur trivs du i den här lilla hockeyälskande bygden annars?
- Jag trivs mycket bra och det är ju inte så stor skillnad på Tingsryd och Falsterbo, förrutom: Husen, brudarna, mammorna, pengarna, bilarna, stränderna, värmen, priserna, kändisskapet och till sist hade vi ju inte så mycket hockeykultur i Falsterbo som vi har här i Tingsryd.

Hur går det med brudarna då?
- Ingen av dom, i´m into brown sugar.....elle va?

Hur ser dina framtidsplaner ut?
- Först och främst ska jag försöka ta mej ur gymnasiet med högsta betyg i allt. Annars tar jag dagen som den kommer. Vilket ni kanske förstår så älskar jag skolan och brinner för det. Drömmen är ju att hamna på Chalmers i Göteborg en vacker dag.

Till sist så tänkte vi ta 5 snabba frågor:

Tingsryd eller Malmö?

- Tingsryd

Blondin eller Brunett?
- Blondin!

Svininfluensan eller Galna kosjukan?
- Galna kosjukan

"Sabbes" eller "Hyllan"?
- Sabbes såklart!

Mål eller assist?
- Utan tvekan mål!

Pågrund av svaret på den sista frågan frågar vi, varför UTAN TVEKAN mål?
- För att jag är en diva av mej, vill helst glänsa i min egna utstrålning.



Petter Clarberg






Namn: Petter "Håkan" Clarberg
Ålder: 17 år
Hemstad: Tingsryd
Moderklubb: Tingsryds AIF
Position: Målvakt
Civilstånd: Singel

Tjena Petter, hur kommer det sig att du blev den otacksamma rollen som målvakt?
- Eftersom många i min släkt och närhet har varit målvaker en gång i tiden, (morbror, farbror, kusin osv...), så var det nog inget annat som gällde för mej. Målvakter har alltid charmat mej lite extra.

Hur är det att ha fått så många nya kompisar till den lilla byn?
- Det är kanon! Förstår inte riktigt hur man kan flytta från stora städer för att komma till lilla Tingsryd, det kan ju bara betyda att vi har ett bra hockeygymnasium, eller hörde dom att jag var här....haha. Men annars är vi ett riktigt bra gäng som har svårt att vara ifrån varandra för länge.

Tror du att du kommer att flytta härifrån någongång?
- Det hoppas jag verkligen att jag kommer härifrån någongång! Vi får se hur det blir efter gymnasiet, man vet ju aldrig vad som händer. Förhoppningsvis flyttar jag till någon storstad där jag kan leva lycklig i alla mina dagar.

Skulle du kunna tänka dej att vara jultomte åt mina ungar detta året?
- Till rätt pris....

5 snabba frågor:

Kebab eller Falafel?
- Falafel från Jalla Jalla i Malmö!

Titanic eller Shrek?
- Shrek, jag börjar alltid lipa när Shrek sjunker ner till botten och Fiona lämnas hjälplös kvar på dörren.

Fahlander eller någon uteliggares använda kalsonger?
- Kalsongerna, utan tvekan.

Hjälm eller suspensoar?
- Svår fråga....Men måste nog satsa på suspen där.

Gymmet eller Flaskan?
- Gymmet såklart....host.


Då tackar vi Albin och Petter! Resterande intervjuer kommer inom kort.

Nyheter!

Hade tänkt införa några nya saker här på bloggen för att höja uppdateringen av den. Vi vill ju uppdatera så ofta som möjligt så att ni ska få en trevlig läsning.
Det vi har tänkt att börja med är Veckans Rost och Veckans Grus. Jag ska berätta lite om vardera sak.
- Veckans Rost är en sak som har hänt som påverkar en hel grupp, eller om det är en hel grupp som har uppträtt på ett dåligt sätt. Tex, om Växjö Lakers (som vanligt) försöker vara osportsliga så uppträder dom rostigt och har chansen att få priset till Veckans Rost.
- Veckans Grus är då en enskilld sak eller person som har uppträtt korkat eller har förstört. Tex, om en domare har gjort en riktigt dålig match eller kanske t.o.m. en bloggmedlem har gjort något som bör uppmärksammas så tar vi givetvis upp detta! Det kan även vara en tråkig sak som har hänt.

Snart kommer det en presentation av oss i Torstens Pågar där vi ställs inför några frågor. Vi hoppas även att vi ska kunna fixa en liten frågestund när vi har skrapat ihop lite fler bloggläsare, jag kan berätta att fler och fler har besökt bloggen och det ska bli intressant att se vad vi kan få för frågor av er läsare. Men som sagt, det kommer inom en snar framtid!

Ps. Angående det förra omtalade videoklippet där Sebban lyckades skicka ett äpple över bordet till Albin med hjälp av en besvärjelse från Harry Potter så kan jag säga att det skedde endast med hjälp av magi. D.s

//Petter "Håkan"

Du är så jäävla trög! Fyfan vad trög du är! ÅÅ vad tröög du är!

Operation: Fredagsmys.

Veckorna flyger iväg som höstlöv.... Nu är det fredag igen!

Veckan har varit både bra och dålig, det beror på hur man ser på den. Ur min (Petter) synvinkel så har den varit KATASTROF! Oflyt och en himla massa otur. Skridskosnören som ständigt går av och konstiga ingripanden på träningar och matcher, men men...nya tag. Ur Sebbans synvinkel har den varit betydligt bättre. Han har precis insett att man kan bli vad man vill, bara man vill och tror på det. Idag tex. trodde Sebban att han kunde trolla, då kanske ni förstår vilken förebild han går efter. Albins vecka har varit mindre händelserik, som vanligt...Andreas vet vi inte vad han har gjort denna veckan eftersom han inte är här.

Kan ju tillägga med en nyhet; Svininfluensan har spridit sig i hela Sverige och många har insjuknat. I Tingsryd har vi fått en annan influensa - FM10-sjukan. Den ytterst allvarliga sjukdomen har börjat sprida sig inom laget och flera spelare som innan inte visste vad fotboll var, kan plötsligt hela Athletico Bilbaos reservlags startelva.

Ps. Ett tips är att värva Beckham på fri transfer med endast 670 000kr /veckan. Han är gratis!!!! D.s

Inga personer eller djur/Albin skadades under inspelningen. Don´t try this at home.

 


 

"När du inte tränar så är det någon annan som tränar och blir bättre än du" SÅ LIGG I FÖR HELVETE ALBIN!!

 


Direkt från Alvesta

Nu sitter vi här i omklädningsrummet och tänker på hur vaktmästaren agerat tämligen grusigt. Ismaskinen är sönder och vi har inte hunnit spela den omtalade semifinalen mot Nässjö i årets j18-dm. Vi har spelat 2 matcher, första mot Växjö Lökers där vi kissade lagom med 6-0. Sen kissade vi hem ännu en seger mot Alvesta. Vi spelade dock rostigt i sista matchen. Intervju kommer inom kort, då är det eventuellt Sebban som ska snacka om dagen.

 

// Petter "Håkan"


 

Stanna bussjävlen så ja kan gå ut å pinka för helvete! Är de en ping-pong busschaufför?!


Dålig uppdatering, inte bra?!

En hel vecka?! .... Vill vi behålla er bloggläsare så håller inte detta. Det ända vi kan skylla på är att vi har varit spellediga och haft massor av tid till bloggen, som vi tyvärr inte har utnyttjat. Det stora anledning att vi inte har uppdaterat är för att vi bara har haft det tråkigt i Tingsryd, vi har helt enkelt inte varit oss själva... Ingen har velat ball ur som vi brukar göra. Och det är absolut inta likt oss. Redan kl 00:00 så har Petter fått nog och gott till sängs, och de skrämmer mig lite. Resten av teamet vill tydligen ha pris i slutet av säsongen som årets hemvändare. Jag får PANIK. Eftersom de bara e jag kvar som vill balla ur, så går det inte så bra som ni förstår. De e helt galet asså. Så jag får ännu mer PANIK :s


Eftersom  vi har varit dåliga med videouppdateringen så ska vi försöka att få in en ny men match uppladnng till på söndag, för så ska vi spela DM.

Jag saknar mitt gamla team som ville vara med och balla ur ju :(:'(

// Albin

"e dä nyspullvö?"

RSS 2.0