Roadtrip 2

Hej kära medborgare! Nu var det ett tag sen sist. Man får prioritera lite annat än bara bloggen, men det få vi bättra. Just nu sitter Albin och jag och nja..grusar lite framför en "spännande" tennismatch på tvn. Ellort?

I helgen som har varit var det roadtrip till skåneland för 2 hårda drabbingar mot Malmö och Rögle. Matchen mot Malmö var riktigt tuff. Dem hade toppat upp laget med en alags femma men vi stod upp bara trotts en tuff första period som resulterad med 4-1 i baken. I andra perioden blir Petter brutalt överkörd av malmös största stolpskott. Riktigt svinigt. Överkörningen resulterad 8h på malmö sjukhus + kryckor i ungefär 1 månad. Matchen slutade 6-3 till Malmö men jag tycker vi gör en relativt bra match trotts allt.

Andra matchen i helgen slutade med ännu en förlust mot Rögle och den sved riktigt mycket. Vi tog ledningen med 2-0 i första och i andra tappar vi till 2-2. I sista perioden får rögle in ett 3-2 mål och sätter 4-2 i tom kasse. Rögle hade precis som Malmö med sig några alags lirare men dem utmärkte inte sig så värst mycket. Summering av helgen är att vi har spelat relativt bra och skapat enhel del vassa lägen som vi ej har satt. Bara att ta nya tag inför retur möterna till helgen som kommer.

-Idag kommer även den första snön. Lite tidigt väl ?
-Årets julklapp, Digitala fotoramar för nyckelknippor?
-Kommer Janne få skjuta sin efterlängtade älg, det är frågan.

f

" Asså så fattig du e Andy"

Tre mål = Tre Poäng!

Hej på er!

I helgen spelade vi vårt returmöte mot IF Troja-Ljungby. Det var riktigt bra fart matchen igenom från båda lagen. Redan efter tre minuter "sköt" Viktor Bolin från blålinjen och målvakten i Troja tappade in pucken. Det var alltså en målvaktstavla + Viktors rökare från blå som gjorde att 1-0 var ett faktum. Resten av första perioden var fylld med utvisningar och ett matchstraff. Matchstraffet var naturligtvis från Trojas sida, det hjälper inte att gapa på domaren... Inte två gånger om iallafall!
Andra perioden var också fartfylld och det var lägen på båda håll. Men endast 2 minuter in i perioden styr Johan Dånge snyggt in 2-0. Därefter tog Troja över perioden lite, men Johan Salomonsson stod emot riktigt bra och agerade vägg.
I tredje perioden var det nervöst, men fortfarande var det en fartfylld match. Troja tog ut målvakten när det återstod ca tre minuter och då kunde Andreas Persson trycka in trean.

Vi vann tack vare vår attityd, disciplin, kyla och bra målvaktsspel. Resultatet var helt rättvist och det är gött att vi är igång på riktigt nu!

Lite Off Topic nu... Johan Dånge gillar ju som alla vet att stå framför kameran. Undra om det är Leksands IF som ligger närmast hjärtat iallafall?

Ser ni honom le i vänstra hörnet?

"Fraffa"

Troja ännu en gång på hemmaplan

Imorgon, Lördag, väntar ännu en match mot Troja i Dackehallen. Denna gången ska det bli 3 poäng, det är ett måste. Vi gjorde ingen bra match senast men ändå lyckades vi ta bonuspoängen efter straffar.

För att vinna matchen måste vi ha bättre disciplin, glädje och mer fart. Det gäller att fortsätta spela bra när man haft ett bra byte och inte få vattenskallar, det har vi en tendens att få. Så fort vi slappnar av mot ett bättre lag så ringer det i vårt mål och det ska vi undvika. Vår motståndare Troja är inte dåliga, dom visade nog sin sämre sida mot oss. Kanske inte helt olika från oss? Tar vi tillbaka spelet vi hade mot Frölunda, där vi jobbade stenhårt i tre perioder, kommer vi att vinna med stor marginal. Alla måste hitta den där glädjen och attityden vi hade då. Ingen ska få en uppfattning om att vi är någon slags slagpåse, för det är vi verkligen inte. Vi har varit med i samtliga matcher, det är dipparna vi har som har satt käppar i hjulen.

Nu ger vi Troja ett rent h*lvete! Mot 3 poäng!

Happa Happa Happa Happa Happa.....

Vinst på straffar!

Matchen mot Troja kunde vi gjort bättre, som tur väl var Troja lika dåliga som oss.

Första perioden slutade 0-0. Det var ena rama Hawaii-hockeyn och vi gjorde en av våra sämsta perioder för denna säsongen. Det blev mycket utvisningar men inget av lagen lyckades kommer ned i offensiv zon för att ställa upp. Fruktansvärt tråkig hockey.

Andra perioden höjde vi tempot en aning de första 10 minutrarna, men sedan gick vi ner oss ännu en gång och Troja kunde ta ledningen och även utöka till 2-0. Victor Crus-Rydberg fick en briljant genomskärande passning av Simon Johansson och sköt ett välplacerat skott i krysset och perioden slutade 2-1 till Troja.

I den tredje perioden såg det snäppet bättre ut från vår sida. Men domaren var rena katastrofen, det tror jag Troja också höll med om. Han hittade utvisningar som ingen annan kunde se och struntade i att ta de som var solklara. Filip Owesson fick en riktigt ful tackling mot ansiktet så han fick näsblod, men det såg givetvis inte linjedomaren som stog en meter ifrån och hade blicken mot hela situationen.
Efter 4 minuter utökade Troja sin ledning till 3-1, men bara några minuter senare gjorde vi 2-3 genom Jacob Nilsson som iskallt tog sig in i banan med pucken och pricksköt in pucken bakom Trojas målvakt. När det återstod drygt 5 minuter av matchen fick vi powerplay. Med mucket trafik framför mål kunde Viktor Bolin skjuta ett tyst skott från blålinjen som hittade nät.

Matchen gick till Sudden Death som vi fick spela 4 mot 3 i princip hela perioden. Som sagt... Domaren hittade ju utvisningarna till vår nackdel. Ändå gjorde vi ett strålande jobb och tog matchen till straffar. Jacob Nilsson lade första straffen för oss. Han åkte iskallt fram och lade in pucken mellan benen på målvakten. Troja missade sin straff genom att skjuta Josa rätt upp i plocken. När det var vår tur igen valde coacherna att Victor Crus-Rydberg skulle lägga straffen. Det var ögongodis att se när Crus vände om till baklänges och mellan benen sprätta upp pucken i nättaket. Straffen liknar den William Wallén gjorde mot Windsor Spitfires. Vi tog bonuspoängen efter att Troja missade sin sista straff.

Kolla och njut:

"Vilken förbannade gris"

Derby

Äntligen match igen! Vi har verkligen ett tajt schema, men det är bara positivt.

Idag tar vi emot Troja-Ljungby i Dacketemplet och det känns som att det kommer bli en jämn match. Efter vinsten mot Frölunda var vi såklart lättade, vi tömde skallarna på vatten i duschen redan efter matchen och vi vet vad som krävs för att vinna. Både vi och Troja är i behov av poäng, men främst vi. Det är en riktigt jämn serie där i princip alla slår alla.

På Hv71´s hemsida för J20 står det om matcherna vi mötte dom i. Det står följande: "Tingsryd är inget enkelt lag att möta. De försvarar sig bra och har en tydlig spelidé, fuskar man med grunderna mot Tingsryd så förlorar man."
Den meningen stämmer in väldigt bra. Vår kvalité har blivit betydligt bättre och noggrannheten är också mycket bättre. Vi spelade bra mot Hv. Men som alla vet så är dom seriens bästa lag just nu, då är det inte lätt att vinna även om man gör ett bra jobb. Vi får hoppas att matchen mot Frölunda tände vår stubin och att vi fortsätter spela som vi gjorde, vi vann helt rättvis och vi var det bättre laget. Så är det bara.

"På målvakter, utan målvakter.....eh....mycket otrevligt"

Äntligen en 3-poängare!!

Tjena gänget! Här kommer en uppdatering om 3 matcher + lite annat.

Efter en fullspeckad helg så är vi nog alla lite slitna.. Som ni vet så spelade vi mot HV i onsdags och de gick som det gick, alltså inte så bra. Men vi var alla revansch sugna eftersom vi skulle möta dem på lördagen med. Om man säger det så här: Vi var kanske inte riktigt på hugget då heller.. Så alla fick ta en riktig genomtänkare inför mötet mot Frölunda som vi hade i söndags. Då var vi jäklar på hugget! Det blev en fartfylld match och efter andra perioden lyckades vi ha ledning med 3-2, vilket var riktigt bra. Tredje perioden då var frölunda lite mer på hugget än vad i var.. Men vi lyckades hålla undan, stora tack till Johan "Josa" Salomonsson som var kung som vanligt. Så nu är vi alla glada efter en riktigt kämpar match som ledde till vinst mot Frölunda. (Det är även våran första vinst och därmed våra första 3 poäng!!) RIKTIGT UNDERBART BOYS!

Vi vill också tacka familjen Dånge som drog ihop ett jäkla födelsedagspartaj, Det var mest vänner till Laila.. Men där fanns även två riktiga pinglor också! Grattis på 50-årsdagen Laila!

Vad har alla målburar emot Albins klubbor? På cirka en vecka har våran kära Albin knäckt två av sina klubbor med hjälp av målburarna. Han kallar det "otur".. Medans vi andra kallar det klumpighet, vad tror ni ?

Vi har tyvärr glömt att skriva att vårna kära Mattias "Memme" Bohman har fyllt hela arton år, det märkas redan att han har blivit ett år klokare. Ett STORT grattis till våran "lilla" Mattias.

Äntligen har de där förbaskade 50-öringarna försvinnit!!! Men hur kommer det nu bli med kaffet på börjes? Som kostar 1 krona och 50 öre? kommer dem höja eller sänka priset ? / Albin

Mer om matcherna

I onsdags spelade vi som sagt match mot HV71. Vi inledde matchen riktigt bra men som vanligt kommer våra svackor som vi helt slutar spela. Det håller verkligen inte. HV71 kammade hem vinsten med 5-2 men en hel del positvit får vi ta med oss från den matchen. Målskyttar: Johan Dånge och Albin Eriksson. Grattis till första målet Albin!

Match mot HV71 även i Lördags. Slutresultatet 1-4 till HV men vi gjorde en relativt stabil insats där HV lyckade dra det längsta strået. Men vi börjar spela bättre nu känns det som. Försvarspelet börjar sitta där och vi blir allt noggrannare i allt vi gör. Målvaktsspelet är fenomenalt. I övrigt så fick Johan Lagemyr ännu en gång kliva av matchen pga sin axel. Axeln hoppade "bara" ur led och enligt "Langen" var det ingen fara och gjorde inte lika ont som de andra gångerna. Hoppas det verkligen bli bra snart, vi behöver din spetskompetens. Målskytt: Sebastian Gersér.

I går var det match mot Frölunda. Det var en riktigt skön seger måste vi säga, inte minst en väldigt efterlängtad 3-poängare. En grym laginsats från alla håll och kanter. Vi jobbade klart i alla situationer och stämningen i båset var på topp. Kul att Jake fortsätter leverera, bara du inte slappnar av nu, haha. Målskyttar: Jacob Nilsson (2) och Simon Johansson.

Nu fortsätter vi jobba på de små detaljerna och laddar inför derbyt mot Troja på Onsdag. Då smäller det!