TAIF J20 - Linköpings HC

Nu är det dags för revansch. Förra matchen förlorade vi med 2-5 och denna gången ska det bli tvärtom. Som en liten uppladdning så har jag hittat Anton Högberg och ställer några frågor till honom.

Hur känns det i laget inför matchen?
- Jag har en positiv känsla, jag tror att om Gud vill att vi ska vinna så gör vi det. Annars är han ej med oss. Alla vill visa framfötterna och jag är säker på att vi vinner om vi spelar som vi ska.

Hur känns din personliga insats i laget såhär långt?
- Man kan alltid bättre tycker jag, men jag ska väl inte vara missnöjd. Jag har inte gjort så jättemycket poäng, men eftersom jag är en tung pjäs i defensiven så går jag sällan över rödlinjen. Jag kan väl säga att jag är nöjd om vi vinner idag.

Vad hände egentligen i Västeråsmatchen? (Slutade 8-7 efter straffar i till Tigrarna)
- Vi spelade väl mer handboll i den matchen... Strävade efter att göra mål i så många anfall som möjligt och sen tänkte vi att det är normalt att det blir 6-7 mål bakåt om man satsar på offensiven. Vi litade helt enkelt på att Josa skulle ta alla straffar sen i straffläggningen.

Hur mycket folk får vi se på läktaren idag?
- Skulle tippa på ca 150 pers. Om man räknar med Thilda så kommer det 151 pers, men det är inte läktaren som avgör matcherna. Det är vi!

Tack så mycket Anton, lycka till ikväll!
- Tack Torstens Pågar för att jag fick denna chans att för en gångs skull få bli intervjuad!


Gästinlägg av Johan Dånge

Tjena bloggen! Jag har hört mycket gott om denna blogg så när jag fick förfrågan om att göra ett inlägg i bloggen så kunde jag inte tacka nej! Jag känner en stor glädje i att skriva här då många av Torstens Pågars bloggare är professionella, det är med en stor ära att nu vara en del av bloggen!


Som ni kanske läst i tidigare inlägg har min 13:e(!) säsong i Tingsryds AIF inte varit så lyckosam. Det har varit mycket gnäll från min sida om man säger så, skador/sjukdomar allt mellan himmel och jord. Jag som inte hade varit skadad/sjuk på 6 år! Första skadan kom i tredje matchen borta mot Troja, i en närkamp med två hemmaspelare klämdes jag och AC-leden gav vika! Skadan var inte så allvarlig som befarat så jag började träna igen bara några dagar efter. Men den där AC-leden slutade aldrig att förvåna en!
Det var seriepremiär hemma mot Frölunda allt kändes bra i axeln. Tydligen stämde inte detta, 10 minuter in i andra perioden fick jag en rejäl smäll och föll mot isen och landade oturligt nog på just den skadade axeln...! Denna gången var det snäppet värre (det var t.o.m prat om operation). Det dröjde någon vecka innan jag var tillbaka på isen igen! Aldrig hade jag varit så nere som jag var då. Men skadorna skulle inte sluta nu!

Det var dagen före roadtripen till "Prebenland" (Skåne), Filip Owesson och jag brottades lite efter en avblåsing, plötsligt vek sig hela högerfoten och jag fick både min och Filips tyngd över foten! Jag fick riktigt ont men som tur väl var våran allas Anton Lönn i båset som kunde kyla foten snabbt. Jag åkte in till Växjö lasarett för att försäkra mig om att inget var av i foten, för en gångs skull hade jag lite "tur" då inget var av! Några dagar senare träffade jag Tomas Karlsson (känd som läkare i tre kronor) och fick då reda på att det var en muskel i foten som hade skadats. Ett ganska positivt besked, han bad mig att kyla foten så att den inte svullnar upp! Jag gjorde som han sa och farsan kylde foten på kvällen, detta visade sig inte vara någon bra idé! Dagen efter var hela foten blå, jag hade alltså fått en köldskada på foten...! Ännu en motgång. Fast detta hindrade inte mig ifrån att träna och spela men någon vecka efter gick jag ner till våran läkare Reck. Där fick jag en salva som jag skulle smörja foten med. Jag bad han även känna på några knutor som jag haft ett tag runt nacken, han sa direkt att detta såg inte bra ut! Vi tog lite prover och dom visade sig inte vara så bra... Körtelfeber! Alltså en sjukdom som håller mig borta från planen i 3 månader! Nu var botten nådd...:(

Och nu sitter jag här på mitt gods och tugga tjära! Nej kanske inte :)
En positiv grej är väl att man får hänga med Ladden (ass.tränaren) under periodpauserna, det kommer bli en och annan korv där! Eller ja det har redan blivit de!

Pitten, fraffa och jag har även börjat på jaktkurs som vi går på varje måndag! Riktigt roligt är det dom 2,5 timmarna man är där! Det är ett skönt gäng vi har att göra med:) allt från holländare, belgier till grishatare! Alltså en salig blandning. Det kommer skjutas många svin uppe på backen!

Idag var det ju match i Dackehallen mellan oss och LHC! Matchen slutade dess värre med en förlust med 5-2.. Jag tycker vi är med i matchen i 50 minuter men dom resterande 10 kan vi glömma, då vi släppte in både 2-1, 3-1 och 4-1. Inte roligt att det ska förstöras på det viset!
Det var ju även finbesök från Ronneby i hallen! Mycket trevligt:)


Let´s get out of here!

//Johan Dånge för Tigers UF i tiden!

Ett försök på den såkallade "ank-minen"


Snö

Snön ligger som ett täcke över Smålandsskogarna. Jävla skit.

Det finns ju inget positivt med snö. Det tar sig in i både skor och kalsonger när man är ute och går! Nä... Snön ska bort!


Vi har spelat 3 matcher sen vi skrev sist. Motståndet har varit Rögle, Hv71 och Frölunda. Jag kan börja med att säga att det har blivit 0 poäng av dessa 3 matcher. Men vi var värda 3 poäng mot Hv. Matchen slutade 3-2, men vi var absolut det bättre laget. Vi ska inte hänga med huvudena för mycket... Det är serien efter jul som spelar roll för vår del. Där blir det en nytändning för vi vet att vi kan spela riktigt riktigt bra! Men helst vill vi ju se att förändringen kommer redan innan jul så vi går in i serien med ett rejält självförtroende!

Det har ju hänt mycket i Tingsryds AIFs A-lag på senaste tiden. Ny tränare istället för Mikael Tisell. Det syntes att det hade blivit en förändring mot Mora, hoppas dom fortsätter på det spåret.


Måste säga att det är riktigt skönt att inte vara yngst av 92orna längre... Fick höra bara för någon vecka sen att Viktor Bolin har ljugit om sin ålder sen han kom hit för att slippa ha någon jämte sig i bussresorna. Jag (Petter) är född den 2:a December och Mr.Bolin är född den 13:e December! Väldigt ojuste lir av Viktor men samtidigt en smäll i ansiktet tillbaka... Revenge is a bitch!

Kan berätta om en liten kul insedent som hände på Ica för ett tag sen... Hörde att han hade gått förbi Mat-termosarna och såg en skylt där det stod "Mattermos 99kr". Givetvis såg inte Bolin att det skulle vara en särskrivning. Han undrar nog fortfarande vad en mattttttermos är för någonting!

Annaaars

Mattermooos

Tillbaka efter dvalan

Nu är det väl ändå dags för en riktig uppdatering, det var ju på tok för längesen vi skrev något i bloggen. Man kan ju tycka att det ska bli desto mer skrivit när man är skadad, men tydligen har det varit så pass deprimerande när man bara går hemma hela dagarna att man inte har haft något direkt att skriva om.

Angående min (Petters) knäskada så väntar jag på svar från magnetröntgen. Förhoppningsvis är inte något skadat. Det känns dock mycket bättre men det kan bero på det knarket jag har fått av doktorn. Mina förhoppningar är att jag är tillbaka inom några veckor.

Under tiden när vi inte har skrivit har vi hunnit med att spela fyra matcher. Motståndet har varit Malmö, Rögle, Södertälje och Huddinge. Man kan inte riktigt vara helt nöjd med resultaten, sammanlagt har vi tagit 4 poäng (En vinst över Södertälje och en förlust i sudden death mot Rögle. Trots detta har vi periodvis spelat väldigt bra, men vi ha fortfarande våra dippar... Det måste vi fortsätta jobba på så att vi klarar oss efter jul.

Förrutom min skada så har vi fått en till riktigt tråkig nyhet. Det är att Johan Dånge har fått körtelfeber, det innebär att han kommer vara borta i 2-3 månader. Mycket tråkigt för Dånge som har haft många motgångar när det gäller skador den här säsongen.


Undra när snön kommer? Just nu känns den väldigt långt borta, eftersom det bara regnar och är några ynka plusgrader i luften. Jag kan ju säga det att jag ser hellre snö än vattenpölar. Någon som håller med om det?

Nästa fråga är... När ska Wasaskolan inse att deras datorer som vi får är helt värdelösa?! Albin kan ju inte spela sitt kära WoW på den.

Som avslutning kan jag med glädje berätta att vårt UF-företag går riktigt bra just nu. Då menar jag mitt, Kevins, Dånges och Thildas företag. Vi gör en TAIF-läsk och produktionen drar igång senast vecka 49! Då kommer alla butiker och restauranger i Tingsryds Kommun beträdas av vår gröna läsk. Glöm absolut inte att köpa den!


"Jagh har en frahga til dej... Jag har en hus videth...gruf med grehfling"

RSS 2.0