Internmatch och lite smått & gott!

Tjena!

Har haft internmatch för 3:e (?) gången nu i December. Ska väl ta och erkänna att det inte är jätteroligt när man är mer än två målvakter som är med, men när man väl står ute på isen är det ju skoj. I dag var vi fyra målvakter, alltså två målvakter på vardera lag och vi stod 45 minuter var. Det funkade bra! Vi vann med 7-6 efter straffar och jag fick kapitulera två gånger. Jesper "Jeppanbeppan" Olsson påstår att han hade en puck inne också, men det fanns inte en chans till att den kunde gått in, bara så ni har koll på läget.

Julen är över. Jag tycker det är väldigt skönt faktiskt, visst är det mysigt att vara med familjen men man är så fruktansvärt rastlös när man inte tränar med laget i ishallen! Första träningen efter julen var man som ett knäckebröd, kändes som att man skulle sträcka ihjäl sig så fort man rörde på dom stackars benen. Nu är iallafall det jobbiga förstapasset över och vi har hunnit träna en hel del efter det. Dock väntar änne ett mindre uppehåll. Nyår. Det känns deprimerande! Tur att vi inte har träning dagen efter, hehe.......



Jag har glömt bort att lägga upp en lite rolig bild på vår käre fystränare Anton Lönn som förr i tiden var matrialare. Han förtjänar faktiskt att vara med på denna glamourbloggen. Han har kört stenhårt med oss nu i mellandagarna och han verkar vilja göra oss till ryska maskiner, vi år se om han lyckats med det när det är dags att summera vår fortsättningsserie!


Over and out, Petter.


"Ah....Hej då" - Varenda jävel som går hem för dagen från omklädningsrummet.


En liten vila under Julefirandet

Som ni alla kanske märkte så har det varit ganska tyst på bloggen under julen. Det var med flit! Under den högsta stressen kan man faktiskt tro att vi prioriterar bloggen först. Men man måste ju tänka på sina nära och kära, har köpt juleklappar, julestädat, klätt julegranen och det där som hör till. Men men, nu är julen över och vi kan fortsätta skriva på bloggen!

Nu kanske ni sitter och undrar varför jag skriver julEklappar och julEgranen. Det är en lång historia. Det hela startade i Clarberg-släkten. Vi har nämligen en skylt hemma där det står "Julepost". Då kan man undra vad fan han/hon tänkte när den gjorde skylten. Kanske den är norsk? Iallafall så har vi nu infört en regel om att man måste lägga till ett E i alla "juluttryck". Interna skämt är för roliga!


Vår käre rumänska lagkamrat Roberto Gliga har äntligen kommit hem från Rumänien efter landslagsspel. Dessvärre utan utrustning... Flygpersonalen lyckades slarva bort stackars Robertos grejer! Är det så man behandlar en riktig stjärna?! Träffade honom i ishallen idag efter träningen. Han berättade att dom vunnit några matcher men också förlorat en del. Men höjdpunkten hade varit i matchen mot Australien.

Skåda ett av de största rallarslagsmålen ni någonsin sett! Gliga är med på en hel del bilder och sekvenser i filmen, om ni är otåliga så kan ni dra fram filmen lite..

 

Dånge lade äntligen den gula skadetröjan på hyllan och körde för fullt idag. Han tyckte det var fruktansvärt jobbigt men kul, dock tyckte jag att jag hörde en hel del slag i sargen från hans håll idag. Måste varit för att få bort snön från klubban! Eller? ;)

Som avslutning på detta inlägget kan jag berätta att vår lille a-lagslirare Winning-Kenny har bekräftat att han snart ska gäsblogga för oss. Mycket roligt!

 


 

"Kevin Carlsson som värvades från Boro-Vetlanda inför denna säsongen" - Kommentatorn från den tv-sända A-lagsmatchen. Kevin har gått samtliga år på hockeygymnasiet i Tingsryd... Bra koll!

 


Förlust mot Troja

Jaha... Det blev förlust i bortamatchen mot Troja-Ljungby. Vi hade 8 killar med som i vanliga fall inte brukar vara med i J20, det beror på att vi har många skador och sjukdomar just nu. Men nu har vi tid att vila upp oss under juluppehållet.

Nu är det söndag och den består av skolarbete. Ska bli skönt att få Jullov på Tisdag! Det firar vi med en Goaliedance....

 


"Ni vet mycket väl att ni inte får äta inne i byssen!"

 


Summerfeelings

Hej hej!

Visst är det lite sommar i luften? Iallafall om man bor i Nordpolen.... Jag får inte till frillan, inte Albin heller... Sebban som HAR bil använder bara den på sommaren när man som minst behöver den, sen när det väl bli vinter så skyller han på att hans gamla merca har frusit igen. Men faktum är att det är hans eget fel och att han är lite för snål för att lägga pengar på bensinen ;)

Oskar Åkesson-Freij har tagit ett riktigt tragiskt beslut. Han ska lägga skridskorna på hyllan pga att han inte tycker ishockey är lika kul längre. Det var verkligen tråkigt och chockerande när han berättade det. Vi önskar honom lycka till i framtiden och det kommer inom kort ett inlägg tillägnat till honom.

Vi i J20 har haft det lite tufft nu på slutet av serien. Även när vi har gjort bra matcher har vi förlorat på grund av våra dippar men vi hoppas på att turen är på vår sida efter jul. På lördag möter vi jumbon Troja, de ligger sist efter oss. Vi måste bevisa att vi är bäst i Kronoberg, det är vi absolut när vi spelar som bäst.
Följande lag kommer att mötas i fortsättningsserien:

Frölunda

Västerås
Södertälje
Huddinge
Tingsryd
Troja Ljungby


Kevin "Winning-Kenny" Carlsson gjorde debut i A-laget mot Oskarshamn och har varit med i sammanlagt 4 matcher. Det var väl ingen direkt drömstart han fick när han vid första bytet fick -1, men ändå har han varit grym! Senaste matchen mot Örebro var han så duktig att han fick pris som bäste spelare. Han fick en kaffekokare så nu har han förutsättningarna att komma i tid till skolan med kaffe till frukost. Vi lovar att det kommer en intervju med den 168 cm långa kämpen!


Vi kan också flika in med att jag, Dånge och Fransson snart är klara med jägarexamen. Nu vill man bara ta bössan och gå i vår matrialare Janne Engbergs fotspår!




Vi vill även tacka Henrik Bankelius för att han tipsade vår blogg, vi kan ju hjälpa honom att få fler läsare och varmt rekomendera hans blogg... Inte lika stor som Torstens Pågar, men han jobbar sig sakta men säkert uppåt ;)
Taifbloggen

"Haj Haj Fraaij"

Från hotellet i Södertälje

Sitter på ett hotellrum efter dagens match mot Södertälje. Matchen som dessvärre slutade med förlust med 6-1 efter en riktigt dålig insats.

Åkte med bussen från Tingsryd klockan 07.15 imorse, kolsvart ute och minusgrader. Vi stannade för en paus i Ödeshög, där stod våra konkurrenters buss. Trojas J20, som skulle spela mot Huddinge. Som tur var satt dom och åt medans vi var inne på Statoil!  Vi kom fram till Axa Sportcenter 14.00 och det kändes som att laget var laddat, men visade motsatsen i första perioden. Jag (Petter), Dånge och Langen satt på läktaren och kollade på två matcher samtidigt, en på isen och en på datorn. A-laget spelade i Rögle nästan samtidigt så vi tänkte att om det går dåligt i en match känns det kanske bättre om det går bättre i den andra. Men A-laget förlorade med 4-0, så vi gav upp tittandet efter två perioder.

Inför andra perioden gjorde vi ett målvaktsbyte, kan inte varit för att Josa var dålig utan isåfall för att få en nytändning i laget. In kommer Karl Johansson, spelar i Karlskrona men är f.d Taifpåg. Han gjorde en riktigt bra start och det kändes som att laget ryckte upp sig litegrann. Vi vann mittenperioden med 1-0 och det var en vändning på känn.

Sista perioden var i klass med den första perioden och vi glömde bort våra gubbar, åkte inte skridskor, satte inte passningarna... Listan kan göras lång. Det var alltså en riktigt dålig insats överlag, men vi ska inte hänga med huvudena för en skitmatch! Det är en dag imorgon också, då står Huddinge på vår lista. Vi ska ha revansch.


En lite rolig bild från förra året... Är det Kevin som är liten eller är det Hofling och vår gamle vän Jesper Hoffman (200 cm) som är stora?



Nu sitter jag och Dånge som sagt på hotellet och gottar oss, eftersom vi inte är speldugliga. Jag är förbannad för att jag inte får Scandics internet att funka, så jag får använda iphonen istället. Dånge äter sina Cheeseballz och dricker sin Dr.Pepper, så allt är väl i sin ordning. Vill också tillägga att dom har en riktigt skön bastu och swimmingpool här.

I Tälje hittade jag några riktiga lirare... Man kan tro att det är vår läkare Kai-Christian och en liten gullig tomtenisse som gått vilse.


 


 

"Va fin du är där"

RSS 2.0