Rapportering från Hotellet

Sitter på hotellrummet i Västerås och inväntar morgondagen. Den sista av de tre matcherna på vår roadtrip.

En liten kort summering av matcherna som har varit. Vi börjar med matchen mot Linköping igår.

Vi gjorde en väldigt bra inledning på matchen då vi spelade 0-0 efter första perioden. Vi var minst lika bra som dem och vi bjöd inte på farligheter bakåt och var väldigt nära att få till en 1-0 ledning genom Oskar Carlsson när han gjorde en soloåkning, när han är framme vid målvakten Zurawski gör han en riktigt snygg dragning och har helt öppet mål men lägger den tyvärr i stolpen. Vi hade väldigt bra fart på skridskorna.
I andra perioden blir vi mer oskärpta, men är fortfarande med i matchen. Lhc tar ledningen men bara några minuter efter går vår 4:e femma fram och visar en rejäl vilja och kan trycka in en kvittering. I samband med målet blev Linköpings målvakt Simon Zurawski skadad i knäet och tvingades utgå. Nästan direkt efter målvaktsbytet tar Linköping ännu en gång ledningen i matchen. Bara tio sekunder efter går David Holmström in bara någon meter innanför blålinjen och skickar iväg ett inte helt otagbart skott på den kalla andremålvakten. En mardrömsstart som inhoppare. Perioden avslutas med att den förre Tingsrydsspelaren Simon Dahl får en klockren passning i powerplay och kan skjuta in ledningspucken bakom Josa.
Den tredje perioden vill vi helst glömma. Benen står stilla på utespelaren och den klassiska "ketchupeffekten" får ett ansikte. Tyvärr räckte det inte med att Josa, trots siffrorna, storspelade i målet. Sammanlagt gör Linköping 4 mål i den sista perioden, vi får dock ett tröstmål genom Orre när det återstår endast en sekund av matchen. Matchen slutade 7-3.

Direkt efter matchen mot Linköping packade vi väskorna och satte siktet mot Västerås. Som plåster på såren fick Jag (Petter) och David Holmström köra lite klassiska imitationer av bla. Erling Dånge, Håkan Lönngren, Nicklas Holmgren och Torsk på Tallin. Har utlovat en repris på hemvägen och vi får se om det uppskattas lika mycket då.

Det hade blivit ändring i femmorna, och vi var kort sagt det bättre laget mot Västerås och redan efter 5 minuter gör Kevin Carlsson 1-0 till oss, tyvärr kvitterar Västerås 3 minuter innan periodpausen. Vi åkte betydligt mer skridskor än vad vi gjorde i den föregående matchen och det kändes som att det var vår match rakt igenom. Samma sak gällde mellanperioden. Dock spelade Västerås upp sig lite mer, men perioden förblev mållös. Den 3:e perioden gör vi också ett helt ok jobb. Västerås tar ledningen efter 2 minuter, men kort därefter kvitterar Jacob Nilsson genom ett stenhårt skott i det främre krysset. Efter det målet tar vi onödiga utvisningar. Fast frågan är om det verkligen skulle varit utvisning... Domaren hittade tydligen dom iallafall. Utvisningarna var anledningen att vi förlorade idag. Vi var definitivt det bättre laget och förtjänade minst två poäng. Men vi fick åka tillbaka till hotellet med en 4-2-förlust i bagaget.

Nu laddar vi om till returmötet imorgon. Då ska finns det inga tvivel om att vi ska ha revansch!