Vinst på straffar!

Matchen mot Troja kunde vi gjort bättre, som tur väl var Troja lika dåliga som oss.

Första perioden slutade 0-0. Det var ena rama Hawaii-hockeyn och vi gjorde en av våra sämsta perioder för denna säsongen. Det blev mycket utvisningar men inget av lagen lyckades kommer ned i offensiv zon för att ställa upp. Fruktansvärt tråkig hockey.

Andra perioden höjde vi tempot en aning de första 10 minutrarna, men sedan gick vi ner oss ännu en gång och Troja kunde ta ledningen och även utöka till 2-0. Victor Crus-Rydberg fick en briljant genomskärande passning av Simon Johansson och sköt ett välplacerat skott i krysset och perioden slutade 2-1 till Troja.

I den tredje perioden såg det snäppet bättre ut från vår sida. Men domaren var rena katastrofen, det tror jag Troja också höll med om. Han hittade utvisningar som ingen annan kunde se och struntade i att ta de som var solklara. Filip Owesson fick en riktigt ful tackling mot ansiktet så han fick näsblod, men det såg givetvis inte linjedomaren som stog en meter ifrån och hade blicken mot hela situationen.
Efter 4 minuter utökade Troja sin ledning till 3-1, men bara några minuter senare gjorde vi 2-3 genom Jacob Nilsson som iskallt tog sig in i banan med pucken och pricksköt in pucken bakom Trojas målvakt. När det återstod drygt 5 minuter av matchen fick vi powerplay. Med mucket trafik framför mål kunde Viktor Bolin skjuta ett tyst skott från blålinjen som hittade nät.

Matchen gick till Sudden Death som vi fick spela 4 mot 3 i princip hela perioden. Som sagt... Domaren hittade ju utvisningarna till vår nackdel. Ändå gjorde vi ett strålande jobb och tog matchen till straffar. Jacob Nilsson lade första straffen för oss. Han åkte iskallt fram och lade in pucken mellan benen på målvakten. Troja missade sin straff genom att skjuta Josa rätt upp i plocken. När det var vår tur igen valde coacherna att Victor Crus-Rydberg skulle lägga straffen. Det var ögongodis att se när Crus vände om till baklänges och mellan benen sprätta upp pucken i nättaket. Straffen liknar den William Wallén gjorde mot Windsor Spitfires. Vi tog bonuspoängen efter att Troja missade sin sista straff.