Happy new year!

Jag hoppas att ni har förståelse för att det inte är den bästa uppdateringen de här dagarna. Vi har nämligen mycket att göra och tänka på! Men det är ju faktiskt dags för en riktig uppdatering, så här kommer den!

Det har tagit tid att smälta den mäktiga julmaten och allt julgodis. Det kändes ganska tungt i benen när vi gick på isen igår och det var tillochmed några som fick upp en hel del julmat som hamnade i papperskorgarna....Det kan Kevin intyga om. Isen var dessutom skitdålig av någon anledning, så det gick ju knappt att åka. Tråkigt också att David Holmström fick en spricka i tummen, varför han försökte åka skridskor med tummen är dock fortfarande en fråga;). Det är iallafall hård träning som gäller denna veckan och jag tror att syftet med det är att gå ned de kilorna vi gick upp. Förövrigt har det varit riktigt trevligt de senaste dagarna. Jag (Petter) var i Ronneby och hälsade på Sebban och c/o. Vi gick till sporthallen och kollade på tjejfotboll, det var riktigt skoj! Senare på kvällen stack vi hem till Frida tillsammans med Blenne, Anton och Kenni. Där kollade vi på JVM och spelade Rat on a scooter på iphone....Tro det eller ej, men Blennow har nytt rekord! Han klarade 60 poäng. Jag säger motvilligt grattis till honom och fortsätter att nöta på att slå det. Vi gjorde även en grej till, men om ni följer hela inlägget så kommer ni att se vad vi gjorde.
Det är faktiskt ganska skönt att vi inte har några träningsmatcher eller liknande. Man måste kunna slappna av nu i mellandagarna, dessutom har vi ju inte riktigt smält att vi är bäst i Småland än;)
Tänkte också ta några nyheter om vad som kommer att hända efter nyår. Vi hoppas naturligtvis att det kommer vara en så bra uppdatering som möjligt, men vi kommer ändra på en sak. Veckans klipp kommer ersättas med Veckans Bild. Anledningen är den att vi känner att vi inte har plats till att lägga ut så många bilder och att vi kommer ändå lägga ut videoklipp regelbundet. Det ska bli kul, eftersom vi har en hel del roliga och minst sagt oväntade bilder bagaget.

Veckans Rost: Mellandagsrean är ett kaos! Igår åkte jag och Sebban in till Karlskrona för att shoppa loss lite för julklappspengarna vi hade fått. När vi kommer in till staun möts vi av tusentals människor som har tänkt göra precis samma sak. Nästan allt var utplockat och människorna var som skadeinsekter!
Veckans Grus: Ni som har följt JVM (junior-vm) har kanske märkt att det står en kille i studion vid namn Mikael Rehnberg. Kan han inte sluta tjabba om hur bra alla från Skellefteå är?! Han visste ju knappt vem Oliver Ekman-Larsson var....Måste kännas pinsamt för dom att de inte tagit med Ålle på listan för nyckelspelarna när tillochmed Victor Hedman själv säger i en intervju att Ålle är den solklara Nyckelspelaren. Veckans Grus går alltså till Mikael Rehnberg eftersom att han enbart lyfter upp sig själv och Skellefteå-spelarna när det är sändning.

I förrgår var vi som sagt i Ronneby och senare på kvällen väcktes en gammal del av oss alla till liv igen. Vi lekte mörkerkurragömma i hela Fridas hus! Man kände sig som ett litet barn igen och det kan väl behövas ibland. Hoppas på fler såna här kvällar!

 

Kung Dånge....Han blir alltid lika bra på bild:)

 


 

- Fan va ful du är!
- Vadå...kolla på din klubba! Den ser ju förjävlig ut.
- Jag vet....men den är iallafall bra på något annat istället!

 


Då var man 20 kilo tyngre...

Nu är nästan all julmat och allt julgodis uppätet. Frågan är om man vågar ställa sig på vågen efter allt smaskens....Kommer bli hårt att få upp flåset igen! Men det är det väl värt antar jag.
Julafton blev för en gångs skull helt vit och det var svinkallt, Kalle Ankas jul gick som vanligt på tv och jag skrattar fortfarande lika mycket när "Arapapapapa-fåglen" kommer in i bilden. Hoppas alla har haft en riktigt God Jul och fortsätter att ha det. Jag kan försöka bidra med lite skratt genom att visa den bästa parodin på Anna Anka och resten av Hollywood-fruarna....Helt sjukt likt!!

 


"Arapapapapapapapapapapapapadia"

 


24 December

Då var den efterlängtade dagen äntligen kommen. 24 December, Julafton. Vi på Torstens pågar önskar er alla en riktigt riktigt god jul!!!

tomte


"hoho"


Äntligen LOV!

Som vi avslutade detta året! Vi vann DM och är för närvarande bäst i Småland. Matchen var riktigt spännande och kunde ha slutat hur som helst, och med tanke på att vi ställde upp med en riktigt skade- och sjukdomsdrabbad trupp så ska vi ge oss själva en stor eloge för att vi lyckades vinna över Hv71.
Matchen var svängig och spelet var mycket jämnt, att matchen gick till straffar var ingen slump. Men det var inte långt ifrån förlust. Vi plockade målvakten när det återstod cirka 2 minuter, och där kunde David Holmström gå in och frälsa med ett STENHÅRT handledsskott i mål. Därefter gick matchen direkt till straffar och vi började med Kevin Carlsson som tyvärr missade, men det var inte långt ifrån! Sedan sätter vi in Viktor Crus Rydberg som näste straffskytt och han gör en riktig delikatess....Finten har NHL-stjärnan Pavel Datzyuk varit känd för att göra, men nu går även Crus in och gör den galant! Därefter går Mattias Törnqvist in och lägger den avgörande straffen mellan benen. Innan dess har Petter tagit samtliga straffar och därmed blev vi DM-mästare! Helt underbart, även fast många var skeptiska till att vara med i DM från början så känns det nog som att det faktiskt var värt det ändå.

Vi fick även vara med i tidningen så det var ju roligt:
Smålandsposten

Det är ju som sagt helt underbart med Jullov! Nu får man äntligen tid till att slappna av och kunna ladda upp batterierna till fortsättningsserien som vi självklart ska satsa på att vinna. Det ligger väldigt mycket snö här så det är inte omöjligt att det blir en hel del pulkaåkning ;)
Nog om detta! Nu ska vi faktiskt gå direkt till det roligaste!

Veckans Rost: I år blir nästan våra familjer utan julklappar... På grund av att vi har tränat så otroligt mycket den senaste månaden så har vi helt enkelt inte haft tid till att åka in till stan för att inhandla julklappar. Vad ska Mamma säga?:(
Veckans Grus: Hv71´s tränare Patrik Ross, (En legend inom svensk ishockey enligt vissa...), var inte tyst en sekund under hela DM-finalen. Undra hur många tillsägelser han fick? Hade jag varit domare den matchen hade Ross fått sitta på läktaren redan efter första perioden. Gött att vi sänkte hans gullegrisar!

Egentligen skulle Veckans Utropstecken nog vara att vi vann DM, men det har vi ju redan skrivit så mycket om. Så istället går Veckans Utropstecken till att vår tränare Alexander "Ladden" Ingemarsson äntligen har varit inne och kollat på vår blogg! Ett väldigt stort framsteg för oss faktiskt!

Victor Crus Rydbergs underbara straff...


"Du såg jävligt heeet ut faktiskt..."

 


DM-GULD

DM-GULD
HV-Tingsryd j18
3-3 (2-1,2-2,3-3)
2-0 efter straffar
Bra Jobbat boys!!!

/ Sebban


"?"


Lika som bär?!

I vårt lag är det väldigt vanligt att man tar fel på sina lagkamrater och kändisar. Helt plötsligt står det en lagkompis och försöker få autografen av dej, även fast du inte är känd. Så här kommer några exempel på våra lika bär så du inte tar fel i fortsättningen!

 

Mattias Fransson?---------------Rasmus Elm?

 

Jim Levenstein?-------------Johan Dånge?

 

Alexander Rybak?-----------Daniel Galbraith?


Viktor Fasth?------------Petter Clarberg?

 

Sid?-------------Anton Högberg?

 

Sebastian Rättyä?------------Basshunter?

 

Idol-Calle?-----------Albin Eriksson?



Så jävla galet...


Djur på Gymmet!

Nu ska jag (Petter), Sebban och Albin mysa hemma hos mej. Därför bjuder vi på ett litet klipp ifrån gymmet.

 


"Zepphe...Gå in i gymme å träna iställe!"

 


Midvinternattens köld är hår.....resande!

Nu är det bara ett advent kvar, sen är det Julafton! Nu har till och med kylan kommit mer och mer, så nu måste man på med halsduken och mössan. Hela veckan har känts som en enda transportsträcka och vi har äntligen spelat färdigt serien. Den slutade väl inte riktigt som vi hade hoppats...Men vi uppnådde iallafall vårt gemensamma mål som vi hade satt upp på de 6 resterande matcherna, vi tog 11 poäng av 18 möjliga. Men det märks att alla vill hem och fira jul med sina familjer eftersom det har varit ganska dåligt arrangemang och dålig motivation.
Vi började veckans matchande mot Rögle hemma i templet och det är väl den matchen som de flesta i laget var ganska laddade till. Det började ganska jämt och det var böljande spel hela tiden och det stod 3-3 efter bara en period(!). I nästa period var vi det ledande laget och kunde göra 3 mål medans Rögle bara gjorde 1, detta ledde till en 6-4-ledning inför sista perioden. När vi började den tredje perioden hade vi bestämt oss för att inte vara bekväma, utan bara köra på som vanligt och inte släppa till något ytterliggare mål bakåt. Men likt förbannat blir vi det endå och släpper in 2 mål så att ställningen blev 6-6. Tro det eller ej, men våran respons var enanstående! Vi gjorde 7-6-målet och sedan kunde vi sätta 8-6-målet i tom kasse. Men inte nog med det....Det återstod ca 20 sekunder av matchen och tydligen trodde vi att matchen var avgjord. Det straffade sig direkt och Rögle lyckades få in matchens 15:e mål. Men som tur var vann vi matchen! Siffrorna spelar väl ingen roll... Bara vi vinner, eller hur?;)
När vi sedan åkte till Borås i söndags kändes det som en enda plojresa. Det kändes inte som att någon egentligen ville vara med och vi åkte på en skridsko genom hela matchen. Efter full tid stod det 5-5. Det väntade förlängning, och som vanligt går vi in och spelar som ett topplag och det dröjer inte länge innan vår egen Johan Dånge går in och frälser! Han beskriver målet som ett försök till dump på mål...men i själva verket kom han in från vänsterkanten och ser luckan i högra krysset. PANG! Så satt hans stenhårda handledare rätt upp där den skulle! Matchen slutade alltså 6-5 efter förlängning till oss Tigrar.

Veckans Rost: Hockeyutrustningen har varit allt annat än OK! Sebbans skridskor har gått sönder, även Andreas skridskor har kastat in handduken. Mina (Petter) byxor har för närvarande ett stort hål mellan benen! Kan diskuteras hur det har kommit till....haha nädå, men borde inte nyinköpta brallor för säsongen hålla bättre?
Veckans Grus: 94:a i bollhallen på nyår.....

Det är faktiskt 2 utropstecken som presenteras denna veckan. Dels Dånges frälsningsmål i förlängningen mot Borås, för er som inte orkar läsa referatet tidigare så citerar vi. "Det dröjer inte länge innan vår egen Johan Dånge går in och frälser! Han beskriver målet som ett försök till dump på mål...men i själva verket kom han in från vänsterkanten och ser luckan i högra krysset. PANG! Så satt hans stenhårda handledare rätt upp där den skulle!".
Det andra utropstecknet är att vår lilla Hannes till allas förvåning började slåss i Borås! Han försökte skydda stackars Sebban som fick ett rent damputbrott emot sig efter att han tacklat en som precis hoppat in på isen från båset.

Ni ska bara veta vilka apps som har kommit till Iphone....

//Petter


"In och nita honom då!!!" - Citerat av Ladden i matchen mot Troja för längesen


Årets konstigaste resultat?

Vi har precis fått genomlida årets konstigaste match mot Rögle BK. Den slutade 8-7 till oss Tigrar efter periodsiffrorna (3-3, 3-1, 2-3).

Kommer mer om matchen imorgon...

Poker hos Strebban

Hej idag skrällde Petter på pokern....................



"Cheennna grappar"

Paus snart?!

Tjejna! Nu har vi kämpat oss igenom ännu ett advent och en ny vecka står framför oss. Det känns att det snart är jul, (alla börjar bli griniga och har tröttnat på skolan). Man hade kunnat ge nästan vad som helst för ett lov precis nu! Men men....vi får hålla ut någon vecka till för rektorns skull.
Tingsryds J18 har inte haft någon kanonvecka, tyvärr. Vi åkte på stryk av både Skövde och Linköping. Därför är våra chanser att knipa åt den sista allsvenska platsen i stort sätt utom räckhåll. Om man summerar Skövde-matchen så var det en riktigt dålig match vi gjorde och det utnyttjade de såklart direkt genom att göra mål efter bara 32 sekunder. Matchen slutade 4-3 till Skövde och det var ingen bra stämning i omklädningsrummet efter matchen.
Igår åkte vi upp till Linköping för att möta serieledaren och iallafall försöka ta tillvara på den lilla chans vi hade att nå allsvenskan. Men det slutade tyvärr med att vi förlorade med 4-0. Vi gjorde faktiskt en bra match, men det räckte bara inte till mot LHC. Vi har en ytterst liten chans fortfarande, men då måste 3 lag få stryk i ordinarie matchtid två matcher i rad och dessutom måste vi vinna våra resterande matcher. Nog om hockey!

Jag, (Petter), kan faktiskt inte komma på något speciellt som har hänt denna veckan. Den har ju gått så snabbt! Man har liksom inte hunnit tänka, utan man har bara hängt med. Får väl hoppas att minnet inte sviker nästa vecka! ;)

Veckans Rost: De senaste åren har ju julkalendern varit en enda stor besvikelse. Varför kan dom inte göra en originell och mysig julkalender som gör att man får den där julkänslan som man fick utav Pelle Svanslös, Sunes Jul, Mysteriet på Greveholm osv. ? Det är ju bara slöseri med tid att gå upp och kolla på "Superhjältarna"...
Veckans Grus: Jag är SJUK! Nu har man åkt på en förkylning som gör att man inte kan träna, det är så enormt drygt så att man man bara vill sjunka under jorden. Men jag kommer nog att klara mej ur det här med hjälp av How I Met Your Mother, TACK för att det finns! Nu behöver jag inte bara snora ner kudden i mitt rum, jag kan göra det i tv-rummet också!

Igår när vi var påväg hem från Linköping kollade vi "games online" lite snabbt och fick se ett häpnadsväckande resultat. Södertälje hade slagit Järfälla med hela 19-0! Vi vill uppmärksamma vår käre vän Jesper Hoffman från Sudret (på Gotland) spela i Södertälje. Han gjorde det ytterst viktiga och matchavgörande 19-0-målet, och det var enligt rykten riktigt snyggt också!



Det var den 7:e December, Sebban har noll koll;)

//Petter "Håkan, Clabbe, Cimon osv."


"Jag förstår att många är förväntansfulla, många tankar, många funderingar..."

 


I dak är dek Fretak!

Fredag den 4 december är det i dag, nu är det endast 20 dagar kvar till julafton. Andreas och Albin är hemma hos mig (sebban) och grusar i soffan, med råge. Vi har nyss lagat taco och det blev riktigt lyckat ( som omväxling ) idag höll vi i alla fall inte på att bränna ner köket.! Vår kompanjon Petter Clarberg är i Karlskrona och kollar på "hockey" så han har svikit oss i kväll. NOT COOL! Nu blir det i alla fall IDOL, Heja Kalle,Tove,Erik!!! It´s ICE COOL
imorgon vankas det en tidig träning på gott och ont. sen ska vi börja upp laddningen inför söndag då vi tar oss an Linköping HC i cloetta center.


"våra två invalida pojkar" den ena kan inte gå och den andre kan inte ..... vad fattas lisom? Thihi  // Andy och Sephan!


"Du har en fåkel här"


Onsdag den 2 dec

I dag är det inte vilken dag som helst.....Det är nämligen Petter Clarbergs födelsedag.17 basst förstår ni!? tiden går RIKTIGT RIKTIGT fort. Vi hoppas att Petter har haft en underbar dag i Kungälv och att a-lags debuten har gått bra!
Grattis på födelsedagen Petter önskar Sebban Albin & Andypandy


JAG TOG BORT BILDJÄVLEN SOM NI HAR LAGT UT PÅ MEJ!!!!!!!!!//Petter "HÅKAN, CIMON, ANDREAS, CLABBE" Clarberg


"Be din mamma ringa mej!"

RSS 2.0