Tjenixen! Allt bra med er? Med mig är det guld dock saknar jag Matilda. Just nu sitter jag och Viktor " Bolle" Bolin åh kollar på Idol. Heja Alice och Simon! Fast som vanligt åker väl dom ut som man hejar på.

I dag har det varit en chill dag fast det kan ju bero på att vi (Albin & Sebban) inte har haft några lektioner. Aldrig fel med sovmorgon. Klassfotot är även taget, blev nog ganska grymt. Eller vad säger du Pölse-dansken? haha! Har även kollat upp foten och tränat. Träningen gick väldigt bra faktiskt. Göttmos.

En liten hälsning till Roberto... : Puteţi cumpăra mănuşi noi, albastru ta nu mai este;) haha!

Måste även tacka Petter "Ppp" Clarberg för en underhållande pratstund i bussen. Riktigt bra! Inflamatchion haha! Om ni nu undrar vad Ppp står för så får ni fråga Petter.

Och vad roligt att Emmas pappa är här!

Hv71 borta - Inför matchen

Som ni kanske har märkt har vi försökt skriva lite mer om våra matcher. Denna trenden ska vi hålla men det är klart att vi kommer fortsätta med våra inlägg om livet utanför hockeyn!

Imorgon smäller det mot ett av seriens bästa lag. Vi är ute efter en rejäl revansch efter helgens resultat och om Hv tror att dom kan åka på en skridsko imorgon så tror dom otroligt fel! Alla i laget är otroligt laddade, Micke är laddad och Ladden....ja, han är ju Ladden.
Vi jobbar på att få ett mer jämnt spel, eftersom vi har haft en del riktiga dippar. När vi efter första perioden låg under med 4-0 mot Västerås skällde Micke rejält på oss. Det var verkligen vad som behövdes. Han fick varenda kotte inne i omklädningsrummet att glöda. Vi gick ut som ett helt nytt lag i andra perioden, alla spelade för varandra och gjorde det lilla extra som behövdes. Med den inställningen ska vi gå in och göra en grym match mot HV71. Visst, Hv är ett riktigt bra lag, men spelar vi som vi ska så kommer vi vinna matchen!

En rapport om hur det gick kommer efter matchen.

Bussresan hem från Västerås

Tja! Nu sitter vi på bussen på väg hem Från Västerås. Vi väntas vara hemma i Tingsryd vid 5 i morgon bitti, Härligt! Vi tackar Kirre för att vi får slippa HG:t på morgonen. Dock har vi skolfoto vid 1, men det löser sig nog.

3 matcher spelade i helgen. Petter skrev lite om de 2 första matcherna i går och jag hade tänkt skriva lite mer om dagens match mot Västerås. Innan matchen vara alla sugna på revansch men som vi inleder matcher, riktigt bedrövligt från alla håll och kanter. 3-0 i röven efter första 20 min. I period pausen fick vi en riktig utskällning från coach men det behövdes. I andra perioden var vi som ett helt nytt lag. Ett annat go, mer fart, mer tacklingar, skott och vi var på tårna helt enkelt. Dock lyckas dom göra 4-0 men strax där på lyckas Johan Dånge sätta 4-1. Powerplayet efter sätter Simme 4-2 snyggt assisterad av Crus. Alltså en 4-2 ledning till Västerås inför sista perioden. Efter ungefär 5 minuter in i tredje perioden lyckas Kapten Orre skicka in pucken i mål från röd linjen. Inte varje dag man lyckas med det. Haha snyggt!  Med bara 9 minuter kvar av matchen så sätter Orre även 4-4 i powerplay. Dock lyckas vi inte knipa extra pöängen i förlängningen. Grym vändning boys, 4-0 till 4-4 är starkt. Synd att vi inte var med från början. Från min egen sida så skall jag vara nöjd med helgen. PÅ onsdag väntas HV och till helgen har vi HV igen och Frölunda. Nya matcher nya möjligheter.

Övrigt: Skoj att få snacka lite med Mio igen. Som vi skrev i inlägget som blev borttaget av Petter så har Emiio "Waka-Waka Gago Mio" Paramio flyttat hem pga personliga skäl. Hoppas att det går bra i fortsättningen av karriären. Ps, Ditt two-touch knä är grymt!

fanske

Dansken gjorde en grym fotbolls räddning under matchen. Det kallar jag lagspelare

ll

Janne Engberg, vilken klippa!

"Saftig god och dryg"

Rapportering från Hotellet

Sitter på hotellrummet i Västerås och inväntar morgondagen. Den sista av de tre matcherna på vår roadtrip.

En liten kort summering av matcherna som har varit. Vi börjar med matchen mot Linköping igår.

Vi gjorde en väldigt bra inledning på matchen då vi spelade 0-0 efter första perioden. Vi var minst lika bra som dem och vi bjöd inte på farligheter bakåt och var väldigt nära att få till en 1-0 ledning genom Oskar Carlsson när han gjorde en soloåkning, när han är framme vid målvakten Zurawski gör han en riktigt snygg dragning och har helt öppet mål men lägger den tyvärr i stolpen. Vi hade väldigt bra fart på skridskorna.
I andra perioden blir vi mer oskärpta, men är fortfarande med i matchen. Lhc tar ledningen men bara några minuter efter går vår 4:e femma fram och visar en rejäl vilja och kan trycka in en kvittering. I samband med målet blev Linköpings målvakt Simon Zurawski skadad i knäet och tvingades utgå. Nästan direkt efter målvaktsbytet tar Linköping ännu en gång ledningen i matchen. Bara tio sekunder efter går David Holmström in bara någon meter innanför blålinjen och skickar iväg ett inte helt otagbart skott på den kalla andremålvakten. En mardrömsstart som inhoppare. Perioden avslutas med att den förre Tingsrydsspelaren Simon Dahl får en klockren passning i powerplay och kan skjuta in ledningspucken bakom Josa.
Den tredje perioden vill vi helst glömma. Benen står stilla på utespelaren och den klassiska "ketchupeffekten" får ett ansikte. Tyvärr räckte det inte med att Josa, trots siffrorna, storspelade i målet. Sammanlagt gör Linköping 4 mål i den sista perioden, vi får dock ett tröstmål genom Orre när det återstår endast en sekund av matchen. Matchen slutade 7-3.

Direkt efter matchen mot Linköping packade vi väskorna och satte siktet mot Västerås. Som plåster på såren fick Jag (Petter) och David Holmström köra lite klassiska imitationer av bla. Erling Dånge, Håkan Lönngren, Nicklas Holmgren och Torsk på Tallin. Har utlovat en repris på hemvägen och vi får se om det uppskattas lika mycket då.

Det hade blivit ändring i femmorna, och vi var kort sagt det bättre laget mot Västerås och redan efter 5 minuter gör Kevin Carlsson 1-0 till oss, tyvärr kvitterar Västerås 3 minuter innan periodpausen. Vi åkte betydligt mer skridskor än vad vi gjorde i den föregående matchen och det kändes som att det var vår match rakt igenom. Samma sak gällde mellanperioden. Dock spelade Västerås upp sig lite mer, men perioden förblev mållös. Den 3:e perioden gör vi också ett helt ok jobb. Västerås tar ledningen efter 2 minuter, men kort därefter kvitterar Jacob Nilsson genom ett stenhårt skott i det främre krysset. Efter det målet tar vi onödiga utvisningar. Fast frågan är om det verkligen skulle varit utvisning... Domaren hittade tydligen dom iallafall. Utvisningarna var anledningen att vi förlorade idag. Vi var definitivt det bättre laget och förtjänade minst två poäng. Men vi fick åka tillbaka till hotellet med en 4-2-förlust i bagaget.

Nu laddar vi om till returmötet imorgon. Då ska finns det inga tvivel om att vi ska ha revansch!

"Grabbaaar"

Halv triumf

Den här helgen har varit fullspäckad med hockey! Vi har spelat två hemmamatcher mot Huddinge respektive Södertälje. Två Stockholmslag som har nästan samma spelsätt, dumpa och köra.

På lördagen spelade vi mot Huddinge. Vi började dåligt, men kom in i matchen efter deras 1-0 mål. Marcus Von Der Geest stod för vår kvittering. I andra perioden spelade vi väldigt bra, då steg Andreas Persson fram och gjorde 2-1. Han gestikulerade med en "Rise-against"-näve. I tredje perioden känns det som att vi åker lite mindre skridskor. Vi jobbar fortfarande på bra offensivt, men defensivt skulle vi varit bättre. Det straffade sig när Huddinge fick gå in och kvittera. Direkt efter kvitteringen gör Kevin "Stisse" Carlsson ledningsmålet. Men när det återstår 5 minuter av matchen kvitterar Huddinge ännu en gång. Dock skulle det inte varit mål, eftersom deras spelare hade hög klubba i samma situation. Domaren Claesson erkände även i efterhand sitt misstag.... Smart drag... Fast jag måste säga att han höll en väldigt bra nivå genom hela matchen.
Matchen gick till Sudden Death. Då går Viktor Bolin in och för en liten stund tror man att det är självaste Lidström som är ute på isen. Huddinges backar var och köpte korv i kiosken samtidigt som han spelar Marcus Von Der Geest som slår in pucken! Mycket snyggt hockeymål och vi var väl värda segern.

Söndagen började med att vi en timma innan samling åt frukost tillsammans för att vakna ordentligt. Våra motståndare var Södertälje, och vi visste att dom skulle vara snäppet bättre än Huddinge. Vi spelade betydligt sämre än dagen innan. Passen satt inte på bladet, vi åkte inte skridskor och vi gjorde många misstag. Målskyttarna för vår del var Fille Owesson, Sebban, och Victor Crus-Rydberg. Gött att Sebban gjorde mål....Det fick Susanne Gersér att hoppa upp i taket! Glädje, mina damer och herrar...Glädje!
Marcus Johansson fick en klubba upp på läppen så han fick vara Calle Söderberg i en halv match.

Nu laddar vi om till nästa helg! Då väntar Västerås och Linköping. En roadtrip som vi ser fram emot.
________________________________________________________________________________________

Idag, Måndag, har vi haft en träningsledig dag. Det har varit en hektisk vecka och det kändes välbehövligt med vila.
Vi på Torstens Pågar har ju utlovat ett skönt videoklipp. Här kommer en intevju med Johan Dånge med hans syn på bygget, premiären och visirputs. Han drömmer lite.. men det tycker jag han har all rätt att göra!

"Markus, vad hände nu?! Är det matchstraff?"
"Nej Roger, du tog time-out...."

Huddinge och Södertälje hemma!

Tjena! Hoppas alla mår bra för det gör i alla fall jag. I dag har vi Match mot Huddinge och det ska bli spännande. Matchen börjar kl 19:00 det vill säga efter alaget. A-laget har hemma premiär i dag mot Västerås och det ska bli skoj att se. Allt verkar vara på plats i arenan också. Allt från Restaurangen till nya läktaren. Hoppas på att kauppila och koivisto visar lite i dag. I morgon har vi södertälje hemma och då kommer Rasse och Hoffman på besök i templet. Ser jag framemot. Eliteprospects var och besökte våran match i onsdags så det ligger en hel del roliga spelbilder på Eliteprospects. Vi återkommer om resultaten från helgen!

hb

Bedste i action

Chew-waka waka eeh eh!

Seriepremiär: CHECK

Hej på er kära vänner!

Då var seriepremiären äntligen spelad. Matchen spelades mot Frölunda och vi följde med riktigt bra i matchen dom två första perioderna. Sista perioden slutade vi vrida på huvudena och tappade viktiga markeringar som det sedan blev mål på. Matchen slutade 4-1 men inför sista perioden stod det 1-1, så det var en väldigt jämn match. Vår enda målskytt var Jacob Nilsson.  En väldigt tråkig nyhet är att Johan Dånge landade på sin axel i en tackling. Han har haft problem med AC-leden ett tag men det var på bättringsväg. Sen åkte han in i en tackling och som sagt landade på axeln. Detta hände i andra perioden. I första periodpausen hade några Frölunda-spelare sagt att dom skulle "döda" Dånge. Moget sagt av så kallade Super Elit-spelare!

Vi har även dragit igång med målvlaktsträning och målvaktsteori! Förra året hade vi absolut ingenting och det kändes verkligen som att det behövdes. Var det något man undrade om tekniken eller hur man skulle agera så hade man ingen att gå till, så det är ju rikigt bra att den är tillbaka!

Vi ligger inne med några riktiga guldklipp att lägga ut på bloggen! Dem kommer inom kort.

Hade gött!

"En-bens-knääböj"

Jag kan inte dansa?

Haha, så här kul kan man ha på mattelektionerna!

Vi ska daansaaa

Även en nackad höna kan hitta ett korn!

Tror det är mer än en vecka sen vi uppdaterade sist. Vi jobbar på att bli bättre på det.

Efter matchen mot Växjö kändes det som att det var lika bra att packa ihop grejerna och slänga in dom i det mörka garaget.... Men så blev det iallafall inte. Istället övertalade vi oss själva om att Växjö var dåliga. Riktigt dåliga! Men vi var sämre den matchen, iallafall första och sista perioden.

Vi laddade om batterierna inför Alvestas A-lag istället. Där lyckas vi få spelet att fungera och tar hem matchen med 3-1. Jag vill även uppmärksamma en händelse i matchen.... Johan Dånge gjorde första målet, sen blev han hakad en gång också. Men domarn valde att släppa den.

Kapten

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi har fått en ny lagkamrat! Namnet på den stora backen är Viktor Bolin. Han gjorde mål senast mot Alvesta och vi på Torstens Pågar tror att det är en riktigt lyckad värvning!

Veckan som har varit har faktiskt varit lugn, iallafall för ID08´s del. Vi jobbar hårt med våra UF-företag och för Min (Petter), Johan, Kevin och Thildas del så har vi fått mer uträttat än dom flesta andra. Vi jobbar intensivt! Men vi ska inte glömma bort de andras företag som verkar väldigt spännande. Vad vi sysslar med kommer ni märka inom kort.

Igår, Lördag, körde vi en raggarrunda runt om i vår lilla by. Vi stötte på "tjejgänget" och körde lite race med dom, tills vi bestämde oss för att kidnappa en av dom och slänga in henne i bagageluckan! Den stackaren som fick vara kidnappad blev Maja. Förövrigt var det en ytterst lugn kväll för Tingsryd, Staden som ALLTID sover.

"Håll TRUTEN!"

Flashback!

Hej! Vi spelade 1-1 mot Malmö i går och i morgon väntas cup i Ängelholm. Malmö, Rögle och Jonstorp står för motståndet. Mer kommer om det. Här kommer en gammal goding, NJUT!